МАТУРАНТИ ГИМНАЗИЈЕ И СРЕДЊЕ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ :: Semberija INFO ::

 

МАТУРАНТИ ГИМНАЗИЈЕ И СРЕДЊЕ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ


Прослава матуре ученика Гимназије “Филип Вишњић” и Средње музичке школе “Стеван Стојановић Мокрањац” из Бијељине

Свечаним дефилеом од градског трга до Хотела “Дрина” вечерас је започело славље матураната Гимназије “Филип Вишњић” и Средње музичке школе “Стеван Стојановић Мокрањац”. 



Младост, љепота и осмијеси матураната око 19.00 часова као да су разбили и тамне облаке да свечаним дефилеом стигну од трга до Хотела “Дрине” гдје ће славље трајати до касно у ноћ. 

Уз насмијане матуранте су били и они којима ово свечано вече значи много, а то су родитељи, баке и деке, пријатељи, комшије, али и бројни грађани који су у великом броју пратили матуранте док су насмијано шетали улицама. 

Вечерас матуру прославља укупно 168 ученика бијељинске Гимназије “Филип Вишњић”, укупно осам одјељења, те ученици једног одјељења Средње музичке школе. 



Гимназијалци су се, како су нам рекли неки од њих, увелико опредијелили на којим ће факултетима наставити школовање, између осталог право, педагогију, медицину, архитектуру, углавном у Београду и Новом Саду, а неки ће наставити студије у Републици Српској. 

Матуранткиња Гимназије Лара Вујић рекла је да се опредијелила за логопедију, истичући да је то одавно привлачи и да је у питању перспективно, али и веома одговорно занимање. 

Неки, ипак, до даљњег неће уписивати факултет, а међу таквима је матуранткиња Гимназије Сандра Бабић, која истиче да ће се опредјелити за спорт и фудбал, наводећи да је тренирала у “Раднику” и била у репрезентацији БиХ.

“За почетак ћу, осим бављења спортом, уписати курс шминкања да ми то буде додатни посао, а о факултету ћу још размислити”, каже Сандра Бабић, истичући да је матура за њу, као и остале матуранте, велики животни догађај.

Директор Музичке школе ,,Стеван Стојановић Мокрањац“ Бијељина Младен Јефимић истакао је за наш портал да је поносан на матуранте ове школе, наводећи да је у питању једно, али одабрано одјељење. 

Матуранти Музичке школе кажу да ће дани у овој школи остати заувјек у сјећању те да стекли пријатељства за комплетан живот. 

Ученик генерације Средње музичке школе је Алекса Новаковић, док ученик генерације Гимназије још није изабран.

Портал Семберија инфо и Семберске новине желе матурантима вечерас лијеп провод и да их прате срећа и успјех.


Семберија инфо - З. Кусмук