Испод старе липе :: Semberija INFO ::

 

Испод старе липе



Један од симбола Бијељине је и стара липа испред Центра за културу ,,Семберија''. Кад би могла да прича шта је све доживјела и чему је свједочила, липа би могла да говори данима.

Испод њене мирисне крошње одувијек су окупљали и млади, и стари. Током топлих вечери и касно у ноћ, својевремено су се чули звуци гитаре и пјесме, употпуњени слатким, младалачким смијехом и опуштеним разговорима. Липа памти и многе љубави и много чега још...



Својевремено, када је рушена зграда Дома омладине, липа је остала и опстала до данас. Ових дана, када је процвјетала, већ у јутарњим сатима можемо видјети многе Семберце како уживају у опојном мирису ,,ове старе даме'', пијући прву јутарњу кафу.

- Многи су испод ове липе провели најљепше тренутке свог живота, па и ја, нарочито у прошлом вијеку када смо били млади. И дан-данас најдраже ми је да дођем овдје и попијем прву јутарњу кафу. Увијек видим неког драгог, са неким мало попричам, а Бога ми, често се сјетим и старих добрих времена. Увијек ми је било најљепше кад липа процвјета, као што је то и ових дана, па могу да уживам и у опојном мирису'', каже за Семберија инфо један старији Бијељинац.


Семберија инфо - В. Зеленовић