У Градској управи Бијељина пета по реду “Отворена врата” за грађане :: Semberija INFO ::

 

У Градској управи Бијељина пета по реду “Отворена врата” за грађане


Пета по реду „Отворена врата“ одржана су данас у Градској управи Града Бијељина, уз присуство већег броја грађана са разноразним проблемима.
 
Овог пута теме састанка су биле из области саобраћаја, расвјете, стамбено-комуналних послова, имовинских односа и комуналне накнаде.
 
Појединачне разговоре са грађанима обавило је неколико службеника Одјељења за стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине у Градској управи.
 
Међу грађанима који су се обратили за помоћ Градској управи била је Невенка Јовановић, која је у име станара из стамбене зграде у Београдској 32 В, комплекс спорних зграда који је изградио Марјановић, апеловала да се станарима помогне да ријеше правни статус своје имовине, јер и даље не могу укњижити станове катастарски нити грунтовно.



“У насељу имамо инфраструктурне проблеме. Немамо расвјету, асфалт, канализацију, али имамо и даље септичке јаме које се морају редовно црпити”, нагласила је Невенка Јоцановић.
 
Веома занимљив проблем је 90-годишње пензионисане просвјетне раднице Спасенке Ђурђевић, која је заједно са својим покојним супругом који је такође радио са њом у школи у Поповима, на основу чега су добили станове на кориштење у саставу овог школског објекта.
 
“Мајка је доведена као просвјетни радник 1951. године у Попове. Тако је тада било, само вас доведу. Добила је стан, али није никада остварила станарско право нити извршила откуп стана, нити је ико обавијестио да се то може урадити”, истакла је њена кћерка Душица Ђурђевић која са правницима помаже да мајка ријеши питање правног статуса стана.
 
Међу проблемима, грађани су навели и простор код зграда на почетку Улице 27. марта, гдје се дјеца играју, али се налази доста контејнера, док неким комшијама редовно смета око 20-так малишана који се играју на овој локацији, па чак и саксије са тераса бацају на дјецу.
 
Гордана Марковић из Старог Гојсовца апеловала је да се постави расвјета у двије улице поред дјечијег игралишта, наводећи да су стубови већ постављени, али да никада нису добили расвјету.
 
Службеници надлежног Одјељења евидентирали су молбе и захтјеве грађана, уз обећање да ће Одјељење помоћи тамо гдје буду у могућности и уколико имају надлежности.

(Семберија инфо)