БИЈЕЉИНСКА БОЛНИЦА ДОБИЛА АУДИОЛОГА :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНСКА БОЛНИЦА ДОБИЛА АУДИОЛОГА


Начелница Одјељења за ОРЛ, др Нада Савић, завршила је субспецијалистички испит из аудиологије, те ће услуге аудиолога сада бити свакодневно доступне свим пацијентима који гравитирају ка бијељинској болници, а и шире.

Аудиологија је примијењена наука, односно грана оториноларингологије која се  бави поремећајима слуха и равнотеже, испитивањем вртоглавица, код дјеце и одраслих. Учесталост ове патологије у општој популацији је висока, истиче је др Савић.

У нашој болници пратимо дјецу од рођења, радимо неонатални скрининг, који је веома битан за рано откривање конгениталне (урођене) глувоће.

Такође, радимо оперативно и конзервативно лијечење поремећаја слуха, код дјеце, омладине и одраслих. Посебно желим да нагласим да у нашу установу долази директор Клинике за ОРЛ и МФХ, Клиничког центра Србије, проф.др Ненад Арсовић, који се бави отохирургијом. Захваљујући његовим едукацијама,  увели смо нове методе у хируршком лијечењу поремећаја слуха“ наглашава Савићева и додаје да се на Одјељењу за ОРЛ упоредо ради и на унапређењу хируршког лијечења малигнитета ларинкса, захваљујући сарадњи са стручњаком из Београда, проф.др Антоном Микићем, оториноларингологом и онкохирургом.



“Захваљујући разумијевању менаџмента бијељинске болнице, на челу са директором проф.др Златком Максимовићем, планирамо развој аудиологије И већ је наручена одређена количина аудиолошке опреме. Потребан је и тим људи који би пратили рад аудиолога, прије свега сурдолог, логопед И дефектолози, а очекујемо и појачање у броју специјалиста оториноларинголога“, рекла је начелница Одјељења за ОРл бијељинске болнице.

„Честитам др Нади Савић која одлично ради свој посао у оториноларингологији, али и у руковођењу Одјељењем ОРЛ. Субспецијализација из аудиологије је велики допринос нашој установи И свим пацијентима који се лијече у бијељинској болници. Додатно ћемо усавршавати и унапређивати рад на Одјељењу за оториноларингологију, јер само тако се може напредовати“, истакао је директор Болнице „Свети Врачеви“ проф.др Златко Максимовић.