Златан Лазаревић на слободи :: Semberija INFO ::

 

Златан Лазаревић на слободи


Како сазнаје портал Дешавања у Бијељини у случају „Аграрни фонд“ Окружно тужилаштво Бијељина је, на управо завршеном рочисту, дало приједлог за притвор у периоду од 30 дана за Златана Лазаревића, директора Аграрног фонда Бијељина.

Како смо информисани, у образложењу се наводи да је притвор предложен из разлога што се сматра да ће Лазаревић поновити дјело за које га терете.

Разматрајући приједлог Тужиластва, дежурни судија Окружног суда у Бијељини је из више разлога одбио приједлог Тузилаштва, те је Лазаревић пуштен на слободу, сазнају Дешавања у Бијељини.

Коначно је познат и тачан разлог привођења, Тужилаштво у Бијељини сматра да је Златан Лазаревић, као директор „Аграрног фонда“, злоупотребио службени положај када је упутио захтјев Компензационом фонду Републике Српске, у којем је за рурални развој семберских села од истог затражио 3.000.000 КМ.

Подсјећамо да је Компензациони фонд позитивно одговорио на захтјев „Аграрног фонда“ Бијељина, те уплатио средства у том износу, а она су и утрошена у тражене намјене.

(Дешавања у Бијељини)