Округли сто: Изазови одгоја и образовања у савременом друштву :: Semberija INFO ::

 

Округли сто: Изазови одгоја и образовања у савременом друштву


Данас ће у Бијељини бити одржан округли сто ,,Изазови одгоја и образовања у савременом друштву“, који организује Хелсиншки парламент грађана Бањалука, у сарадњи са Фондацијом ,,Лара”.

Округли сто ће бити одржан у хотелу ,,Дрина“ у Бијељини са почетком у 18 часова. Округли сто ,,Изазови одгоја и образовања у савременом друштву" има за циљ размјену мишљења стручне јавности о изазовима модерног доба на одгој дјеце и младих, са посебним фокусом на вршњачко насиље и отуђеност, као и недостатак емпатије међу дјецом и младима.
 
Уводничари ће бити Олег Грубач, психијатар у Центру за ментално здравље, Дома здравља Бијељина, Ангелина Перић, психолог у средњој Економској школи у Бијељини и професор др Татјана Марић, Филозофски факултет Универзитета у Бањалуци.
 
Окупљена стручна јавност (психолози, школски педагози, представници образовних институција, невладиних организација који раде са младима и дјецом, итд.) ће током расправе имати прилику размијенити мишљење, те направити конкретне приједлоге за заговарање према надлежним институцијама како би се минимизирали негативни ефекти пораста вршњачког насиља и недостатка емпатије међу дјецом и младима.