Перић: Угљевик предњачи у рјешавању стамбеног питања борачке популације :: Semberija INFO ::

 

Перић: Угљевик предњачи у рјешавању стамбеног питања борачке популације


Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић и начелник општине Угљевик Василије Перић уручили су данас рјешења о додјели станова у овој подмајевичкој општини за четири породице погинулих бораца и ратног војног инвалида.

Министар и начелник рјешења и кључеве су уручили у сали Скупштине општине Угљевик, након чега су и посјетили додијељене станове у Улици српске слоге.



Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић изјавио је  да ће се ресорно министартво усредсредити на то да сваким даном побољшава стање у борачкој популацији, породицама погинулих и ратним војним инвалидима.

„Мислим да из дана у дан постижемо одређене резултате и да видимо задовољство код људи на терену када се заврше акције попут данашње додјеле пет станова у Угљевику за борачку популацију“, рекао је Егић новинарима.

Према његовим ријечима, локалне заједнице обезбјеђују инфраструктуру и дозволе, а Влада Републике Српске финансира изградњу стамбених јединица.

Начелник Угљевика Василије Перић изјавио је да ова општина предњачи у рјешавању стамбеног питања породица погинулих бораца и инвалида рата у односу на друге локалне заједнице у Републици Српској.  



„На овај начин бринемо о породицама оних чији су чланови дали највише за Републику  Српску а који су доприњели да данас живимо на овим просторима у миру и слободи. Наша је дужност и обавеза да изражамо и захвалност и поштовање породицама погинулих а свакако и да их помажемо у складу са својим могућностима“, рекао је Перић.

Према његовим ријечима, у Угљевику је до сада обезбијеђено 180 стамбених јединица за борачку популацију. 
Предсједник Скупштине општине Угљевик Зоран Лазић и предсједник Борачке организације Угљевика Јован Маринковић присуствовали су уручењу рјешења и кључева стамбених јединица заједно са  предсједником Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Исидором Граорац.

Гордана Радовановић једна је од пет породица у Угљевику које су данас добиле рјешење о додјели стана, она је дијете погинулог борца, нема ни другог родитеља, нема никакву непокретност.

„Ово је једини сигурни дом за мене“, рекла је она новинарима.