Свечаним постројавањем отворени 23. сусрети радника Електропривреде :: Semberija INFO ::

 

Свечаним постројавањем отворени 23. сусрети радника Електропривреде


У туристичком комплексу Град Сунца у Требињу вечерас су свечано отворени 23. сусрети радника Електропривреде Републике Српске.
 
Ове године играма присуствује рекордан број од око 1500 учесника. 630 такмичара у наредна два дана такмичиће се у 13 спортских дисциплина, између осталог у фудбалу, кошарци, одбојци, стрељаштву, шаху, атлетици, стоном тенису, пењању на стуб, скок у даљ, навлачењу конопца....
 
Сусрете радника ЕРС-а свечано је отворила предсједница Синдикалне организације Електропривреде Кораљка Ковачевић која је истакла да енергетика представља прозор и свјетло у будућност, те да су кључна карика у ланцу управо радници.

 
"Као што је енергетика прозор и свјетло у будућност, тако су радници основ сваке компаније, њено здраво ткиво. Зато смо се овдје окупили данас. Синдикат радника Електропривреде је увијек био позитиван и орјентисан ка човјеку. Синдикат радника ЕРС-а има визију како да заштити интересе радника, њихових породица и како да се прилагоди процесима који су неминовно пред нама, првенствено када је ријеч о промоцији зелене енергије и декарбонизације", истакла је Ковачевићева на отварању.
 
Захваливши се на енергији коју су организатори уложили да би ово такмичење било на завидном нивоу, Бобан Беновић, предсједник Синдиката РиТЕ Угљевик истакао је да је циљ и идеја, прије свега, дружење и размјена искустава.

 
"Учесницима желим прије свега успјешно и фер надметање без повреда. Сви учесници ових сусрета су уједно и побједници, не само на играма, него и свакодневно, свако на свом радном мјесту. Послови које обављају су неријетко стресни и испуњени свакодневним изазовима, због чега су дружење и размјена искустава посебно важни. Надам се да ће радници наше синдикалне организације, која је овдје и најбројнија, и ове године поносно представљати наше предузеће", рекао је Беновић.
 
Поред спортског дијела, и ове игре имаће и хумани сегмент, јер ће током три дана активи добровољних давалаца крви организовати акцију добровољног даривања крви у договору са Болницом у Требињу.
 
Из Синдиката Електропривреде Републике Српске најављено је да ће током овогодишњих Радничких спортских игара бити потписан споразум и меморандум о сарадњи и унапређењу пословних процеса у енергетској дјелатности са Електропривредама Србије, Хрватске и Црне Горе.