НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ СРЕДЊОШКОЛЦИ: Организован традиционални пријем за матуранте у Угљевику :: Semberija INFO ::

 

НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ СРЕДЊОШКОЛЦИ: Организован традиционални пријем за матуранте у Угљевику


Начелник општине Угљевик Василије Перић даровао је  на данашњем традиционалном пријему матуранте из Средњошколског центра „Михаило Петровић Алас“ који су у протеклој школској години постигли најбоље резултате.

Ђаку генерације четвртог степена Ивани Радић, начелник Перић уручио је 300 КМ а ђаку генерације трећег степена Раји Тодоровићу, 300 КМ,  уручио је предсједник Скупштине општине Угљевик Зоран Лазић.



Ивана Радић каже да је поносна за постигнути успјех те да ће школавање наставити на Факултету техничких наука у Новом Саду.



-Надам се да ћу наставити добар успјех и на факултету-рекла је Радићева.

Перић је честитао ученицима и наставницима успјешан завршетак школске године те нагласио да је обавеза свих да истичу најбоље.

-Ово је дивна генерација ученика, а наша обавеза и дужност је да стимулишемо на одређени начин оне који су били најбољи, најмарљивији и највреднији у протеклом временском периоду. Желим им пуно успјеха у животу,  онима који одлазе на факултете да постигну добре резултате као и онима који се одлуче да траже посао да буду једнако успјешни-рекао је Перић новинарима.

Он је подсјетио да је општина Угљевик наградила и основце који су постигли најбоље резултате током школовања, као и оне који су се истакли на општинским, регионалним и републичким такмичењима.



Награђени су и ученици који су постигли одличан успјех и рад у великим броју пројеката Драган Тешановић, Николина Максимовић и Владана Јовановић.

Директор школе Весна Лакић рекла је да је из ове генерације укупно 17 ученика постигло просјек оцјена 5,0.
Лакићева је истакла да су сви поносни на ову генерацију ученика којима је поручила да прије свега буду добри и честити људи.

-Желим свима који наставе школовање да буду успјешни и да се по завршетку факултета врате у свој родни крај и Републику Српску-пожелила је Лакићева.

Пријему су присуствовали и замјеник начелника Вања Зекић, потпредсједник Скупштине општине Угљевик Недељко Марковић и начелник Одјељења за друштвене дјелатности Верица Петровић.