ПАТАРИНИ СВИМА МИО: У Угљевику гостовао предсједник Свјетске асоцијације хармоникаша и оркестар хармоника из Словеније :: Semberija INFO ::

 

ПАТАРИНИ СВИМА МИО: У Угљевику гостовао предсједник Свјетске асоцијације хармоникаша и оркестар хармоника из Словеније


Начелник општине Угљевик Василије Перић организовао је данас пријем за предсједника Свјетске асоцијације хармоникаша Мирка Патаринија који је заједно са оркестром хармоника из Словеније био у посјети овој подмајевичкој општини.

Оркестар хармоника из Словеније синоћ је одржао концерт у Угљевику у оквиру Друге љетње школе хармонике а у сусрет 76 Свјетском купу хармонике који ће се одржати у септембру мјесецу у Бијељини и Угљевику.



Патарини је рекао да борави у Угљевику већ четврти пут те да је овдашњим хармоникашима држао мастер класове.

-Осјетим да у овим крајевима постоји све веће интересовање за ову врсту музике. А након Свјетског купа хармонике који ће бити одржан у септембру, професору Славиши Перићу биће много лакше да привуче хармоникаше из свих дијелова свијета-навео је Патарини.

Пријему су присуствовали професор хармонике Славиша Перић заједно са Ђорђем Перићем, младим виртуозом хармонике.

Професор Перић захвалио је Свјетској асоцијацији хармоникаша и Мирку Патаринију на подршци и повјерењу да Бијељина и Угљевик буду домаћини 76 Свјетског купа хармонике.

-Највећа смотра хармоникаша се по први у историји одржава на нашим просторима, а то ће додатно да афирмише Републику Српску, БиХ, општину Угљевик и град Бијељину на свјетској културној мапи-рекао је Перић и захвалио општини Угљевик за подршку.

Шеф оркестра хармоника из Словенија Микела Уршић рекла је да је њихов циљ да публици представе академску хармонику.



Начелник Угљевика Василије Перић рекао је да је гостовање Патаринија и оркестра хармоника из Словеније увод у највећу свјетску смотру хармоникаша која ће се одржати у Бијељини и овој подмајевичкој општини.

Перић је захвалио Патаринију и Основној музичкој школи “Корнелије Станковић” због свега што чине за овај крај.

-Свјетски куп хармонике ће бити прилика, не само за развој хармонике на овим просторима, него и за показивање најљепшег лица нашег краја и Републике Српске јер ћемо угостити велики број хармоникаша који долазе са различитих свјетских меридијана-рекао је Перић.