Минић у Бијељини након проглашења ванредне ситуације; Охрабрује боља сарадња републичких институција и локалне власти :: Semberija INFO ::

 

Минић у Бијељини након проглашења ванредне ситуације; Охрабрује боља сарадња републичких институција и локалне власти


Foto: RTRS
Охрабрује боља сарадња републичких институција и локалне власти на сузбијању афричке куге свиња и санацији жаришта на терену гдје се болест појавила, речено је након посјете ресорног министра Саве Минића Бијељини.

Он се данас, након проглашења ванредне ситуације, састао са челницима МУП-а Српске, Републичке управе цивилне заштите, представницима удружења пољопривредника, начелницима општина Угљевик и Лопаре и градоначелником Бијељине.

- На терену ћемо појачати и људство и возила, и све што буде потребно. Ово је био један конструктиван разговор, да покушамо колико је могуће, да ублажимо ову ситуацију око афричке куге, без обзира што је она у фази напредовања - рекао је Саво Бакајлић предсједник Удружења пољопривредних произвођача Семберије и Мајевице.

Само Минић министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, нагласио је да ће од сутра од 10 часова у Бијељини функционисати 28 дезинфекционих баријера.

- Проблем који смо имали са утврђивањем афричке куге свиња и одвожењем тих животиња смо ријешили на начин додатних шест инспектора, од стране инспектората које смо одобрили на располагање, до вечерашњих касних часова очекујемо једно специјализовано возило, а до петка још једно - додао је Минић.

(РТРС)