Лилијада у Доњој Трнови окупила 163 малишана: Сабор лијепог обичаја :: Semberija INFO ::

 

Лилијада у Доњој Трнови окупила 163 малишана: Сабор лијепог обичаја


Петровданско "лилање" и избор најљепше лиле у Доњој Трнови код Угљевика окупило је 163 малишана.



Овој традиционалној манифестацији претходило је вечерње богослужење у Храму Светих апостола Петра и Павла и помен испред споменика за 24 жртве Одбрамбено-отаџбинског рата из овога краја.

Протојереј Ведран Бардак, свештеник у Доњој Трнови рекао је да је овогодишња лилијада јубиларна, двадесета по реду која се одржава у овој угљевичкој мјесној заједници.



Дјеци са најљепшим "лилама" додијељено је 63 робних и новчаних награда, а главну награду “Лед” телевизор добила је Лена Митровић а награду јој је уручио начелник општине Угљевик Василије Перић који је изразио задовољство јер локална власт двадесет година уназад подржава ову манифестацију.

Перић је честитао крсну славу свештенству, храму и свим вјерницима Доње Трнове са жељом да увијек у радости прослављају овај велики српски празник.



-Петровдан је празник саборности и јединства српског народа којима желим да се увијек окупљају у својој вјери, љубави, радости и здрављу-поручио је Перић.



Организатори ове традиционалне манифестације су Савјет мјесне заједнице и Црквени одбор Доње Трнове, а генерални покровитељ општина Угљевик.