Реализована кампања “Електрични тротинет није играчка” :: Semberija INFO ::

 

Реализована кампања “Електрични тротинет није играчка”


Полицијски службеници Полицијске управе Бијељина данас су организовали превентивну кампању под називом “Електрични тротинет није играчка”, коју је организовало Министарство унутрашњих послова Републике Српске, с циљем подизања свијести код возача о употреби лаких електричних возила у соабраћају.

Према ријечима Владимира Јовића, помоћника командира за безбједност саобраћаја у Станици за безбједност саобраћаја Бијељина, електричних тротинета још увијек нема превише у саобраћају у Бијељини, али су, на неки начин, већ постали уочљиви.



“Најважније је истаћи то да корисници електричних тротинета, приликом њиховог кориштења, морају код себе имати идентификациону потврду и идентификациону наљепницу, као и потврду о познавању саобраћајних прописа или возачку дозволу. У идентификационој потврди наведене су техничке карактеристике електричног тротинета. Корисници електричних тротинета треба да знају и то да се они користе за превоз само једног лица на јавним и приватним површинама, а не за превоз више лица. Сви они који буду кршили прописе, излажу се новчаним санкцијама у износу од 100 до 300 КМ. Електрични тротинети су сврстани у четири класе, брзине од шест до 25 километара, са сједиштем или без сједишта”, нагласио је Јовић.

(Семберија Инфо)