ЛОПАРЕ: ДВАНАЕСТИ ДАНИ ДИЈАСПОРЕ ПОД СЛОГАНОМ "ЗАВИЧАЈ У СРЦУ" :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: ДВАНАЕСТИ ДАНИ ДИЈАСПОРЕ ПОД СЛОГАНОМ "ЗАВИЧАЈ У СРЦУ"



У периоду од 23. до 30. јула у Лопарама ће се одржати манифестација „Дани дијаспоре“ Лопаре 2023. Ове године манифестација „Дани дијаспоре“ се одржава дванаести пут, под слоганом „Завичај у срцу“. Отварање манифестације је предвиђено 23. јула на Котлићијади у Прибоју, са почетком у 17.00 часова.

Истог дана, одржаће се и концерт Јована Перишића на базенима „Октопус“ у Лопарама. Наредног дана, у понедјељак 24. јула у Центру за културу Лопаре биће отворена изложба слика са 16. Ликовног сабора, а одржаће се и промоција књиге „Мајевичани у Швајцарској“ аутора Марка Лопушине. Исте вечери ће бити организовано и Донаторско вече у хали „Хелвеција“ за реконструкцију Храма у Мачковцу.  

У свечаном салону ОМС, у уторак 25. јула биће одржано Вече изворне музике са почетком у 19.00, а након тога, на базенима „Октопус“ ће услиједити концерт Гоци бенда, са почетком у 21.00 часова. Сљедећег дана, у сриједу 26. јула на полигону ОШ „Свети Сава“ Лопаре у 16.00 часова почеће Mеђународни турнир „Street basket Lopare 2023“, а истог дана у 21.00, такође на полигону ће се одржати концерт „Mira Quadro“.

У четвртак 27. јула биће одржан КУП општине Лопаре у фудбалу на стадиону ФК „Мајевица“, са почетком у 16.00 часова. Истог дана, у Дому културе у Прибоју ће се одржати Смотра мајевичких фолклораша. Увече, на платоу хале „Хелвеција“ услиједиће концерт Тање Савић који ће започети у 21.00 часова. КУП општине Лопаре у фудбалу ће се наставити и наредног дана, у петак 28. јула на стадиону, а увече у 20.00 је предвиђено и пословно повезивање учесника Пословног форума, на базенима „Октопус“.

Пословни форум ће се одржати у суботу 29. јула, у ресторану „Хелвеција“ са почетком у 11.00 часова. На овај дан ће бити организован и Турнир пријатељства-млађе категорије, на стадиону у Лопарама, са почетком у 16.00 часова.

Турнир пријатељства за млађе категорије ће се наставити и наредног дана, у недјељу 30. јула, а у 15.00 часова, у Порти Цркве у Лопарама су предвиђени отварање Сајма домаћих производа и кућне радиности, као и Недељно поподне БН ТВ.

Затварање манифестације „Дани дијаспоре“ Лопаре 2023. је предвиђено истог дана, односно вечери 30. јула, са концертом Пеђе Меденице на базенима „Октопус“ који ће започети у 21.00 часова.