ЈАВНИ ПОЗИВ ЗАЈЕДНИЦАМА ЕТАЖНИХ ВЛАСНИКА ЗА УЧЕШЋЕ У КАМПАЊИ "ОЗЕЛЕНИМО БИЈЕЉИНУ" :: Semberija INFO ::

 

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗАЈЕДНИЦАМА ЕТАЖНИХ ВЛАСНИКА ЗА УЧЕШЋЕ У КАМПАЊИ "ОЗЕЛЕНИМО БИЈЕЉИНУ"


У складу са стратешким опредјељењем да до 2030. године Бијељина постане ГРАД БУДУЋНОСТи, Градска управа Града Бијељина је у току 2021. године започела дугогорочну кампању озелењавања града и урбаних подручја под слоганом „Озеленимо Бијељину заједно“, у оквиру стратешког концепта „green BijeljINa“, који за циљ има стварање предуслова за одрживи еколошки развој.

У склопу поменуте кампање Градска управа - Одсјек за локални економски развој и европске интеграције ће у току новембра поклонити различите садницe, које ће оплеменити и озеленити просторе око заинтересованих ЗЕВ-ова на подручју града Бијељина.

Циљ је да овакав вид озелењавања постане дио праксе како Градске управе тако и самих грађана како бисмо сви заједно учествовали и доприносили стварању љепшег простора за живот свих грађана.

Како би се остварила могућност да се добију саднице, потребно је да ЗЕВ купи исти број садница, колико ће да добије од Градске управе. На овај начин заједнички креирамо еколошки чистију Бијељину.

Садњу ће вршити станари ЗЕВ-а, како би директно учествовали у озелењавању нашег града са препоруком да се укључе и дјеца-станари. На овај начин дјеца уче како да дају свој директни допринос у заштити животне средине и креирању еколошки здравијег друштва. 

Рок за пријаве је 1.10.2023. године а додјела садница би била извршена у новембру 2023. године!
 
Све ове активности представљају само дио „зеленог новембра“,  који је дио стратешког концепта „green BijeljINa“ који у име Градске управе иницирају, креирају и реализују Одсјек за локални економски развој и европске интеграције у сарадњи са релевантним одјељењима, екстерним партнерима и грађанима.

Пријава: https://forms.gle/UaKeRcBfuv5e7zm69

Све додатне информације можете добити број телефона 055/233-169 или на e-mail: [email protected]