ОДРЖАНА СКУПШТИНА ЗАНАТСКО-ПРЕДУЗЕТНИЧКЕ КОМОРЕ БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

ОДРЖАНА СКУПШТИНА ЗАНАТСКО-ПРЕДУЗЕТНИЧКЕ КОМОРЕ БИЈЕЉИНА


Подручна Занатско-предузетничка комора Бијељина данас је одржала радно-изборну Скупштину на којој су присуствовали чланови из дванаест локалних заједница сјевероисточног дијела Републике Српске. Данашња скупштина је израз воље скоро пет хиљада предузетника са наведеног подручја за заједничким и координисаним наступом према осталим субјектима у друштву.

Предсједник Занатско-предузетничке коморе Републике Српске, Лазо Шешић изразио је задовољство бројем присутних чланова скупштине као и старосном структуром делегата. Он се похвално изразио о досадашњем раду бијељинског огранка Занатско-предузетничке коморе истакавши да је добро што су предузетници свјесни значаја заједничког дјеловања у оквиру једне институције.

Улога , сврха и мисија Занатско-предузетничке коморе Републике Српске је да представља и заступа интересе предузетника на свим нивоима власти. Након пар година застоја у нашем раду, што усљед пандемије корона вируса што због других објективних разлога, ми данас настављамо нашу борбу за бољи положај предузетника. Морам истаћи да као представници предузетника имамо јако добре односе са локалним властима у два града и десет општина које обухвата надлежност наше подручне коморе Бијељина. Ово је, и желим то да нагласим, једини легални облик организовања предузетништва у Републици Српској који дјелује у складу за законом о занатско-предузетничкој дјелатности Републике Српске“, рекао је Милорад Стевић, стари-нови извршни директор подручне Занатско-предузетничке коморе Бијељина.

Стевић је навео неколико задатака на којима ће Подручна комора у наредном периоду радити. Један од њих је учествовање у изради нацрта новог закона о занатско-предузетничкој дјелатности Републике Српске. У том процесу, бијељински предузетници ће имати неколико приједлога важних за сваког предузетника. Примјера ради, према постојећем закону, предузетници имају статус физичког лица међутим, када су у питању комуналије правни систем их третира као правна лица на начин да им се наплаћује индустријска тарифа електричне енергије и сл. Један од приједлога бијељинских предузетника ићи ће у правцу исправљања ове нелогичности.

Семберија инфо