Даривајући крв показали хумани аспект полицијске професије :: Semberija INFO ::

 

Даривајући крв показали хумани аспект полицијске професије


Полицијски службеници Полицијске управе  Бијељина у дводневној акцији, која ће трајати данас и сутра, у складу са потребама Завода за трансфузију крви Републике Српске дариваће крв у просторијама Службе за трансфузијску медицину Бијељина.  Добровољно даривајући крв   онима којима је најпотребније, припадници Полицијске управе Бијељина показаће хумани аспект полицијске професије.


 
- У току трајања ове дводневне акције, која се одржава данас и сутра одазваће око 50 припадника Полицијске управе Бијељина који ће даривањем крви исказати хумани аспект полиције. Изузетно смо поноси што у нашим редовима имамо младе колеге које се врло радо одазивају овом позиву“, истакла је Александра Марић, портпарол Полицијске управе Бијељина.


 
Свака доза крви је драгоцјена, а нарочито у љетњем периоду, јер су тада повећане потребе за крвљу због бројних саобраћајних незгода, миграција становништва и одлазака на годишње одморе, рекла примаријус др Снежана Гегић, начелник Службе за трансфузијску медицицину Бијељина, и овом приликом се захвалила припадницима Полицијске управе Бијељина на изузетној дугогодишњој сарадњи и племенитости.


 
-Наш регионални Завод за трансфузијску медицину има велики давалачки потенцијал и имамо развијено давалаштво. Крв узета овдје у Бијељини није само за збрињавање обољелих и повређених у бијељинској и зворничкој болници, него и широм РС. Око 60 одсто произведених компоненти крви ми шаљемо даље, највише за Клинички центар Бања Лука гдје се иначе лијече и најтежи пацијенти који захтијевају велике количине крви и крвних компонената и са ове регије“, казала је Гегићева и нагласила да нису у кризи што се тиче крви и крвних компонената иако је љето, те да им ова акција много значи за попуњавање резерви крви и да на овај начин могу осигурати најважнији постулат у клиничкој пракси који гласи, „Крв чека пацијента, а не пацијент да чека крв“.

Семберија инфо