СУФИЦИТ У БУЏЕТУ УГЉЕВИКА :: Semberija INFO ::

 

СУФИЦИТ У БУЏЕТУ УГЉЕВИКА


Одборници Скупштине општине Угљевик усвојили су данас извјештај о извршењу локалног буџета у првој половини године који је у суфициту од 454.000 КМ.

Буџетски приходи за шест мјесеци износили су 5,3 милиона марака, а расходи 4,9 милиона КМ.

Начелник општине Василије Перић изразио је задовољство позитивним стањем у буџету и најавио да ће то омогућити наставак активности на реализацији планова за развој локалне заједнице.

На данашњем засједању за вршиоце дужности директора Центра за културу "Филип Вишњић" и Агенције за развој малих и средњих предузећа општине Угљевик именовани су Предраг Вујевић и Милорад Јовичић, којима је истекао мандат на функцијама директора.

Предсједник СО Угљевик Ђоко Симић истакао је да су одборници подржали најављени откуп земљишта за проширење гробља у Доњем Забрђу и дали сагласност на цијену топлотне енергије за зимску сезону која остаје иста као и прошле године - за стамбени простор 1,43 КМ по метру квадратном и за пословне просторе 2,75 КМ.

Симић је оцјенио да Скупштина Угљевика има добар рад током цијелог мандата и изразио увјерење да ће до краја мандатног периода тако и остати.

Прихваћене су и информације о стању криминалитета, јавног реда и мира и безбједности саобраћаја у првој половини године, те информација о почетку рада основних и средње школе на подручју Угљевик, као и анализа стања у области предшколског васпитања и образовања у вртићу "Душко Радовић".

Општина Угљевик