Сутра у Бијељини презентација и испорука пољопривредних машина :: Semberija INFO ::

 

Сутра у Бијељини презентација и испорука пољопривредних машина


Фирма КИТЕ БХ са сједиштем у Бијељини сутра, 27. јула, организује презентацију и испоруку пољопривредних машина за које су многи произвођачи из цијеле Републике Српске аплицирали у првом јавном позиву пројекта, који је расписан у септембру прошле године, а финансијски га је подржала Влада Мађарске.

Планирано је да на овом скупу буде око 80 до 100 званица, првенствено пољопривредници и добављачи мађарске механизације, те представници Фондације „Прогрессус“ и бројни званичници Републике Српске и БиХ. На скуп су, између осталих, позвани и амбасадор Мађарске у БиХ Кристиан Поса, предсједник Републике Српске Милорад Додик, министар пољопривреде Српске Саво Минић (потврђен долазак), градоначелник Бијељине Љубиша Петровић и бројне друге званице.

Презентација и испорука машина биће одржане на пољопривредном добру ПД „Семберија“ (код манастира Свете Петке) од 10 часова и 30минута до 12 часова. Ово је значајан скуп за пољопривреднике који поново од 1. августа, како је недавно у Бањалуци најавио министар спољних послова Мађарске Петер Сијерто, могу аплицирати на другом јавном позиву. Подсјећамо, фирма КИТЕ БХ је подружница је мађарске корпорације Зрт КИТЕ и једини смо овлашћени заступник бренда водећег свјетског произвођача пољопривредних машина Јохн Деере за територију Републике Српске и Босне и Херцеговине.