У Галерији Центра за културу „Семберија“ Бијељина отворена изложба слика ауторке Наталије Цимеша :: Semberija INFO ::

 

У Галерији Центра за културу „Семберија“ Бијељина отворена изложба слика ауторке Наталије Цимеша


У Галерији Центра за културу „Семберија“ Бијељина вечерас је отворена изложба слика под називом „Једна слика, једна паметна табла“ ауторке Наталије Цимеша, која ће за љубитеље умјетности бити отворена до трећег августа.



Наталија Цимеша, ауторка изложбе истакла је да је изложба „Једна слика, једна паметна табла“ продајног карактера, те да ће се од средстава добијених од продаје слика финансирати куповина паметних табли за школе на подручју града Бијељина.



- Обавеза свих нас је да покушамо нешто вратити заједници у којој живимо. Ово је једна племенита идеја и мисао која је наишла на добар одзив. Приоритет за добијање паметних табли имају дјеца са потешкоћама у развоју и према мојим информацијама у Основној школи „Вук Караџић“ Бијељина постоје двије учионице са четири одјељења и у Основној школи „Меша Селимовић“ Јања једно одјељење. Цијена једне табле износи 4.000 конвертибилних марака. Ко одлучи да учествује и купи слику новац уплаћује на рачун Центра за културу „Семберија“ Бијељина“, истакла је Цимеша и овом приликом се захвалила градоначелнику града Бијељина, Љубиши Петровићу, као и предсједништву Републике Српске и предсједнику Милораду Додику који су купили по једну паметну таблу и препознали суштину ове акције.



Павле Голијан, кустос Галерије Центра за културу „Семберија“ Бијељина, казао је да је би пут Наталије Цимеше требали да слиједе сви умјетници како би се више активирали и дали допринос заједници у којој живе.



 -Ова умјетничка акција свакако ће допринијети лакшем наставном процесу са посебним акцентом на инклузивну наставу за коју су паметне табле веома потребне. Ја сам искрено одушевљен како смо за кратко вријеме све ово успјели да организујемо. Овом приликом се захваљујем умјетници у име свих што је прва иступила и направила акцију овог типа. Са њом је увијек задовољство сарађивати, јер она је првенствено добар човјек и добар умјетник“, закључио је Голијан.

(Семберија инфо)