У суботу Међународна изложба олдтајмера у Брчко дистрикту :: Semberija INFO ::

 

У суботу Међународна изложба олдтајмера у Брчко дистрикту


Изложба олдтајмера  одржаће се 29. јула од 10 до 16 часова на Тргу младих у Брчком (центар града). Посјетиоци ће на изложби моћи видјети више од 40 различитих модела аутомобила и мотора, гдје најстарији модел аутомобила има преко 100 година.

Осим излагача из Брчко дистрикта и других дијелова Босне и Херцеговине, ову изложбу ће обогатити и учесници из сусједних држава. Своје учешће су потврдили олдтимер клубови из Ђакова, Вировитице, Осијека, Суботице Новог Сада, Бијељине, Модриче, Пелагићева и Шамца. Свим учесницима дугујево велику захвалност што ће својим учешћем грађани Брчког и околине уживати у овој необичној изложби на отвореном.

Неки од олдтајмера који ће у суботу 29. јула красити центар граду су: Јагуар (1961 год.), Фиат 110 (1961 год.), Мерцедес (1949 год.), Аустин (1946 год.), Шкода октавиа (1963. год.), Буицк (1947 год.)

Изложба је прилика да се посјетиоци упознају са историјом аутомобилске индустрије и  са власницима аутомобила који засигурно имају пуно тога рећи о њиховима рестаурираним и одлично очуваним љубимцима на четири или два точка.

Посјетиоци ће поред изложених аутомобила имати прилику да виде изложбу „Фијакери што по тести лете“ аутора Адмира Билаловића. Изложбу чини 25 радова чији се мотиви базирају на аутомобилима произведеним крајем деветнаестог и почетком двадесетог вијека. Радови су представљени као бочни приказ возила израђеног од дрвета, картона, стиродура и других материјала.

Организатор позива све заинтересоване на изложбу која нас враћа у прошлост на љепша  времена када смо били срећнији и безбрижнији. Изложба нас води кроз историју ауто индустрије, гдје је очито да некадашња техника и достигнућа нису дозвољавала „дивљања“ по саобраћајницама као што је то случај данас.

Изложбу организује Воћни клуб и љубитељи олдтајмера из Босне и Херцеговине, али и из региона.