Ратомир Драганић - У оквиру овогодишњих “Пантелинских дана” Пантелински вашар биће одржан и ове године :: Semberija INFO ::

 

Ратомир Драганић - У оквиру овогодишњих “Пантелинских дана” Пантелински вашар биће одржан и ове године



У оквиру обиљежавања овогодишњих “Пантелинских дана” биће одржан традиционални Пантелински вашар, манифестација коју организује предузеће “Град” А.Д, потврдио је за “Семберија Инфо” Ратомир Драганић, директор овог предузећа.



“На простору Агротржног центра ове године биће закупљене 63 локације за постављање бројних забавних садржаја, као што су рингишпили, балерине, “зид смрти” и друге вашарске атракције. Ове године имамо више захтјева за издавање простора него што смо имали у прошлој години. Судећи по повољној временској прогнози за тај период, седмог, осмог и деветог августа, у вријеме одржавања Пантелинског вашара, биће ово један од најмасовнијих и најпосјећенијих вашара који су до сада одржани у Бијељини. У протеклим годинама имали смо пандемију короне, забрану окупљања више људи на једном мјесту. Људи су се зажељели оваквих вашарских манифестација, велики број наших људи стигао је и из иностранства, те су то све  претпоставке за оптимистичне процјене, када је у питању организовање овогодишњег вашара”, каже Драганић, истичући и то да Републички и Локални кризни штаб нису донијели никакве одлуке или уредбе о евентуалној забрани окупљања људи у вријеме када смо суочени са афричком кугом свиња.



“Наравно, још увијек је на снази забрана рада Сточне пијаце и продаје стоке. У једном тренутку Министарство пољопривреде и Републички кризни штаб донијели су одлуку о затварању Сточне пијаце, након тога су донијели одлуку да се на пијаци само не могу продавати свиње, да би након три дана поново увели забрану рада Сточне пијаце. Већ сада размишљамо и о томе како ћемо поступити у вријеме организовања сајма “Интерагро”, када је ријеч о излагању стоке на сајму. Тражићемо званичан став Министарства пољопривреде и помоћника министра за ветеринарство о томе. У конкретном случају, с обзиром на то да нема забране окупљања грађана у већем броју на једном мјесту, не видим разлог да се и ове године организује Пантелински вашар. Потписали смо уговоре са заинтересованим закупцима простора и потрудићемо се да ова манифестација протекне у најбољем реду”.



Драганић каже да забавне садржаје на вашару прати богата и разноврсна угоститељска понуда и услуга. Исправност намирница контролисаће санитарни и ветеринарски инспектори, тако да ће бити предузете све неопходне мјере када је у питању исправност и безбједност конзумирања хране. 

Сваке године на Пантелинском вашару продефилује неколико хиљада грађана Бијељине, Семберије, градова региона и дијаспоре. Тако ће, највјероватније, бити и ове године.


Семберија Инфо