ВЕЛИКА ЗАИНТЕРЕСОВАНОСТ ГРАЂАНА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ :: Semberija INFO ::

 

ВЕЛИКА ЗАИНТЕРЕСОВАНОСТ ГРАЂАНА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ


У великој сали Градске управе града Бијељина одржан је информативни састанак на ком су сви заинтересовани грађани могли добити одговоре на питања и отклонити нејасноће и недоумице у вези са Јавним позивом за суфинансирање мјера побољшања енергетске ефикасности у стамбеном сектору града Бијељина.
​ 
Састанак је био подијељен у два дијела од којих се први односио на услове за представнике заједница етажних власника, док су се информације у другом дијелу пружале власницима кућа.
 
- Овдје се ради о пилот програму који се реализује заједно са Развојним програмом Уједињених нација, а који је усмјерен, прије свега, на смањење загађења угљен-диоксидом. Овакве јавне позиве планирамо понављати и у наредним годинама како бисмо континуирано радили на смањењу загађења – рекао је Радослав Остојић, савјетник градоначелника Бијељине.
 
Бројни грађани одазвали су се овом састанку, због чега се може закључити да ће постојати и велики број пријава на овај јавни позив. 
 
- Износ којим ове године располажемо јесте 110.000 КМ за заједнице етажних власника и 70.000 КМ за куће. Финансијски оквири за овај јавни позив су такви да Град даје до 30% средстава за замјену постојећег система гријања, системом вода-вода, а максимално до 18.000КМ за ЗЕВ-ове и до 6.000КМ за куће. Уколико број пријава које испуне услове позива премаши расположиви буџет, Град ће уложити максималне напоре да изнађе додатна средства за ову сврху, попут средстава Развојног програма УН-а и других међународних донатора -  појаснио је Остојић.
 
Сви грађани који нису били у могућности присуствовати овим састанцима, а имају недоумице везане за ову тему и даље се могу интересовати и контактирати службенике Града путем електронске поште [email protected]