Атлетска улична трка “Угљевик 2023”: Кипруто и Оливера Јевтић најбољи :: Semberija INFO ::

 

Атлетска улична трка “Угљевик 2023”: Кипруто и Оливера Јевтић најбољи


Побједници осме Атлетске уличне трке "Угљевик 2023"су у женској конкуренцији на 10 километара Оливера Јевтић и Кенијац Стенли Кипруто у мушкој конкуренцији.



Трка је окупила више од 200 такмичара сениора, а учествовало је и 150 малишана од три до десет година.

Ова спортска манифестација почела је тркама за најмлађе у категоријама три, четири и пет година на 100 метара, затим шест, седам и осам година на 200 метара, као и тркама за узраст девет и десет година на дионици од 400 метара.

Организатор трке Младен Стевановић захвалио је свим учесницима и честитао побједницима на оствареним резултатима а посебно Угљевичанима који су подржали ову традиционалну спортску манифестацију.



Стевановић је истакао да се на овај начин шаље најљепша слика Угљевика.

-Учесници су бројни атлетски шампиони из Србије, Хрватске и БиХ-рекао је Стевановић који је додао да су ову спортску манифестацију организовали Школа спорта “Мали шампиони” уз подршку општине Угљевик и бројних спортских пријатеља.

Начелник Угљевика Василије Перић званично је отворио трке на 5 и 10 километара а заједно са предсједником Скупштине општине Угљевик Зораном Лазићем додијелио најбољима награде.

Перић је изразио задовољство јер је Угљевик угостио спортисте као и најмлађе учеснике Атлетске трке а посебно јер се данас прославља Међународни дан младих.



-Ово је промоција спорта и здравог стила живота. Од самог почетка заједно са свим Угљевичанима је прослављена српска атлетичарка Оливера Јевтић која је драг гост у нашем крају на чему смо јој неизмјерно захвални-рекао је Перић.

Он је захвалио организаторима, учесницима, волонтерима и свима који су подржали ову манифестацију.