ТРОЈКА ИЗ БЛОКА У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

ТРОЈКА ИЗ БЛОКА У БИЈЕЉИНИ


У недјељу 20.08. од 19 часова на Тргу Краља петра I Карађорђевића у Бијељини одржаће се пети по реду спортско-хуманитарни турнир у брзом шутирању тројки под називом ''Тројка из блока'' у организацији Хуманитарне организације Срби за Србе

Тројка из блока је спортско-хуманитарни пројекат Хуманитарне организације Срби за Србе, чија је мисија помоћ за вишедјетне породице, кроз турнир у брзом шутирању тројки, који је постао светски познат спектакл који се кошарком бори против сиромаштва.



Пројекат је покренут 2012. године уз подршку Кошаркашког савеза Србије, а сада има подршку и Кошаркашког савеза Републике Српске, кошаркашких клубова Црвена Звезда и Партизан и још много клубова и угледних појединаца из свих спортова широм Србије, региона и свјета. 

Тројка из блока се спроводи кроз спортску манифестацију брзог шутирања тројки у низу градова широм света, а кроз спорт, забаву, окупљање младих људи, познатих личности из света спорта, културе и музике, као и великог броја поносних спонзора и добротвора који донацијама подржавају остваривање хуманитарних циљева.

Борили смо се заједно и у протеклих шест година постигли смо значајне успехе у борби против сиромаштва, и због тога апсолутно сви тројкаши треба да буду поносни!
 
Прикупљена средства са овог догађаја биће усмјерена за помоћ вишечланој породици Крстић-Маринковић из Доњег Броца, али и вишечланој породици Петровић из Чађавице.