ЈОШ ЈЕДАН УСПЈЕШАН ХЕЛИКОПТЕРСКИ ТРАНСПОРТ ИЗ ХЕРЦЕГОВИНЕ У БИЈЕЉИНСКУ БОЛНИЦУ :: Semberija INFO ::

 

ЈОШ ЈЕДАН УСПЈЕШАН ХЕЛИКОПТЕРСКИ ТРАНСПОРТ ИЗ ХЕРЦЕГОВИНЕ У БИЈЕЉИНСКУ БОЛНИЦУ


Хеликоптерским сервисом Републике Српске данас је из Требиња у бијељинску болницу транспортована 47-годишња пацијенткиња са инфактом миокарда, гдје је интервентни тим на челу са начелником др Александром Јањичићем урадио хитну интервенцију.
 
„Приликом коронарографије код пацијенткиње смо верификовали тијесну лезију на десној коронарној артерији и у истом акту смо имплантирали стент, након чега се успоставио потпуни проток кроз коронарну артерију.


 
Процедура је протекла без компликација, пацијенткиња је хемодинамски стабилна и без поремећаја ритма. Премијешта се у коронарну јединицу ради даљег праћења“, рекао је др Јањичић.
 
У истом дану још један пацијент из Херцеговине са инфарктом миокарда збринут је у нашој установи. Овим се потврђује да се и даље успјешно одржава сарадња ПЦИ - центра за рјешавање акутних инфаркта миокарда у Болници Бијељина са другим центрима који немају рад ангио сале 24/7 у циљу најефикаснијег рјешавања проблема код пацијената са акутним
инфарктом миокарда.
 
„Захваљујемо се нашим колегама у Требињу и Невесињу и директору Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобану Кустурићу на брзој реакацији и одличној сарадњи“, рекао је др Јањичић.