БИЈЕЉИНА: ОДАТА ПОЧАСТ ПОГИНУЛИМ И НЕСТАЛИМ БОРЦИМА И ЦИВИЛИМА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: ОДАТА ПОЧАСТ ПОГИНУЛИМ И НЕСТАЛИМ БОРЦИМА И ЦИВИЛИМА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ


Поводом Међународног дана несталих, 30. августа, одата је почаст и положени су вијенци и цвијеће испред споменика на Тргу краља Петра И Карађорђевића.



Цвијеће и вијенце су положили породице несталих бораца и цивила, представници Републичке и Градске организације породица заробљених и погинулих бораца несталих цивила, Борачке организације РС и Градске борачке организације, Градске управе на челу са градоначелмиком Љубишом Петровићем и Скупштине града Бијељина на челу са предсједником Скупштине Александром Ђурђевићем,



Полицијске управе Бијељина, посланици у НСРС, као и одборници у Скупштини града Бијељина, представници Ветерана, представници Гарде Пантери, Касарне Војвода Степа Стпеновић, Црвеног крста, представници општине Лопаре и друга удружења и грађани.



Са скупа је поручено да се жртве никада не смију заборавити, јер они су за Републику Српску дали оно највредније, своје животе. Предсједница Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске, Исидора Граорац нагласила је да је дужност свих да се с  посебним поштовањем сјећамо свих који су уградили животе у темеље Републике Српске, али и да се не смије дозволити да ни након толико година, бројне породице још увијек трагају за најмјилијим.



Почаст погинулим и несталим одао је и градоначелник Љубиша Петровић, нагласивши да је света дужност сјећање на погинуле борце и цивиле, као и брига о њиховим породицама, а да се сваки атом снаге мора утрошити у трагању за несталим током протеклом одбрамбено-отаџбинског рата.





(Семберија инфо)