ЈЗУ БОЛНИЦА "СВЕТИ ВРАЧЕВИ" БИЈЕЉИНА: ПОЧЕО МЕЂУНАРОДНИ НАУЧНИ СКУП :: Semberija INFO ::

 

ЈЗУ БОЛНИЦА "СВЕТИ ВРАЧЕВИ" БИЈЕЉИНА: ПОЧЕО МЕЂУНАРОДНИ НАУЧНИ СКУП


Предсједник Организационог одбора и директор ЈЗУ Болница “Свети Врачеви” проф. др Златко Максимовић истакао је да је дигитализација у медицини већ присутна и да представља реалност која је стигла и код нас.



–Наша намјера није само да прихватимо вјештачку интелигенцију већ да активно учествујемо њоме. Јер ако ми не контролишемо вјештачку интелигенцију, она ће сутра контролисати нас. Дакле, одговорност је на нама да поставимо оквире и стандарде за примјену вјештачке интелигенције. И сигуран сам да ће овај међународни научни скуп у значајној мјери доприњети томе, рекао је проф. др Максимовић.
 
Члан Научног одбора, др Милан Латиновић, помоћник министра за здравље и социјалну заштиту Републике Српске истакао је задовољство што је ресорно министарство покровитељ овог догађаја и истакао је важност одржавања овог догађаја за Републику Српску, БиХ али и за цијели регион.


 
- То је прилика да здравствени систем у Републици Срспској који је претходних 30 година унапређиван кроз одређену реконструкцију и изградњу а посебно бих истакао опремање савременом медицинском опремом која већ користи одређене системе информатизације и ово је још један корак надоградње како би се унаприједила дијагностика, рекао је др Максимовић, истакао је др Латиновић.