ГРАДСКА ОРГАНИЗАЦИЈА ЦРВЕНОГ КРСТА БИЈЕЉИНА: ДРЖАВНО ТАКМИЧЕЊЕ 12 ЕКИПА У ПРУЖАЊУ ПРВЕ ПОМОЋИ :: Semberija INFO ::

 

ГРАДСКА ОРГАНИЗАЦИЈА ЦРВЕНОГ КРСТА БИЈЕЉИНА: ДРЖАВНО ТАКМИЧЕЊЕ 12 ЕКИПА У ПРУЖАЊУ ПРВЕ ПОМОЋИ



Градска организација Црвеног крста, домаћин је такмичења у пружању прве помоћи на којем учествује 12 екипа из шест градова Републике Српске и Федерације БиХ.

Александар Савић, генерални секретар Црвеног крста у Бијељини, изјавио је да на такмичењу учествују 72 најбоља такмичара из Бањалуке, Источне Илиџе, Сарајева, Кисељака, Орашја и Бијељине који ће на неколико полигона у центру града приказати грађанима сценарије пружања помоћи повријеђенима. 



- Имаћемо спуштање са крова, паљење возила, експлозије и туче, скакање у ватрогасне душеке, што ће бити интересантно за посјетиоце&qуот;, појаснио је Савић. 

Предсједник Друштва Црвеног крста на нивоу БиХ Марко Синановић, истакао је да је такмичење организовано на Свјетски дан прве помоћи.



- Ово је прилика да се јавности покаже знање младих волонтера којих на хиљаде годишње прође обуку из пружања прве помоћи”, рекао је Синановић.

Савјетник градоначелника Бијељине Радослав Остојић, похвалио је организовање такмичења у Бијељини, похвалио рад бијељинске организације Црвеног крста и пожелио добродошлицу гостима. Он је истакао значај волонтирања међу младима и поручио да сви људи треба да буду филантропски настројени.



Марија Кристенсен, шеф делегације Међународне федерације друштава Црвеног крста и Црвеног полумјесеца, похвалила је организацију такмичења у Бијељини и велики одзив волонтера. 

- Велика је заинтересованост, јер је пружање прве помоћи способност која помаже и подизању самопоуздања. Морамистаћи дас у млади људи наша најјача снага, рекла је Кристенсенова.

Такмичење прати и делегација из Турске, а Гази Алаташ из турског Црвеног полумјесеца најавио је јачање сарадње са колегама у БиХ и указао на важност помагања и подршке у добру и злу и у свим аспектима.


Семберија инфо - О. Стјепановић