БИЈЕЉИНА: УСКОРО ПОЧИЊЕ ЕВРОПСКА СЕДМИЦА МОБИЛНОСТИ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: УСКОРО ПОЧИЊЕ ЕВРОПСКА СЕДМИЦА МОБИЛНОСТИ


Град Бијељина ће се традиционално, придружити бројним градовима који обиљежавају „Европску седмицу мобилности“ у периоду од 16. до 22. септембра.

Грађанима ће градски Одсјек за локални економски развој и европске интеграције, кроз активности предочити погодности алтернативних начина превоза за њихово здравље и добробит планете земље у сарадњи за бројним партнерима.



Ова манифестација званично ће бити отворена у суботу, 16. септембра у Градском парку у 10.30 часова, након чега ће дјеца од 3 до 12 година имати прилику да учествују у трци с препрекама, док ће Улица Вука Караџића у периоду од 17 до 23 часа тога и сваког дана у Европској седмици мобилности бити затворена за моторни саобраћај како би је пјешаци могли неометано користити. У току ове седмице ће, такође, свакодневно бити вршено анкетирање грађана и подизање свијести о урбаној мобилности.

Недјеља 17. септембар ће протећи у знаку велике бициклистичке вожње од Градског трга до Еко-визитор центра „20ка за здравље“.

Симулација учешћа у саобраћају биће приређена на полигону за дјецу у понедељак 18. септембра у 11 часова на Градском тргу, у сарадњи са Ауто-мото друштвом „Сигурност“ из Бијељине.

У уторак 19. септембра ће од 11 часова у Градском парку бити организоване  „Могу и ја“ –„Игре без граница“ на отвореном прилагођене за дјецу са и без потешкоћа у развоју у партнерству са Центром за социјални рад (Дневни центар за дјецу са потешкоћама и Дневни центар за дјецу у ризику), а у сриједу 20. септембра “Фитнес на отвореном“ за одрасле на платоу испред Центра за културу „Семберија“ у Улици патријарха Павла са почетком у 18 часова.

У четвртак, 21. септембра ће, у сарадњи са Савезом општина и градова Републике Српске, бити одржан Округли сто „Модели организације јавног превоза“ – у великој сали СОГРС с почетком у 11 часова. Истог дана од 12 до 14 часова у  Америчком кутку (у Библиотеци „Филип Вишњић“) саобраћајна секција ученика Техничке школе „Михајло Пупин“ Бијељина ће организовати радионицу за ученике виших разреда основних школа из Бијељине.