Окупили се млади из Угљевика, Бијељине и Тузле: У угљевичкој школи осликавање мурала посвећено Михаилу Петровићу Аласу :: Semberija INFO ::

 

Окупили се млади из Угљевика, Бијељине и Тузле: У угљевичкој школи осликавање мурала посвећено Михаилу Петровићу Аласу


У организацији Омладинске организација“Визија младих” из Бијељине и Омладинског ресурсног центра /ОРЦ/ Тузла данас је у Угљевику организован дан под називом „Млади без граница“ у оквиру кога ће млади осликати мурал посвећен Михаил Петровићу Аласу на Средњошколском центру који носи име овог прослављеног научника.

Подршку за помоћ у реализацију овог пројекта пружили су општина Угљевик, руководство Средњошколског центра “Михаило Петровић Алас” и Туристичка организација општине Угљевик.

Директор ОРЦ Тузла Миралем Турсиновић рекао је да су данас окупљени млади из Угљевика, Бијељине и Тузле на заједничкој активности који доприноси да се млади сусретну, размијене искуства, чују о Европској Унији /ЕУ/.

Турсиновић је захвалио за подршку општини Угљевик и Средњошколском центру „Михаило Петровић Алас“.

Шеф Одјела за комуникације и портпарол ЕУ у БиХ Фердинанд Коениг изразио је задовољство присутним бројем младих на овом догађају који су ангажовани и који раде заједно.

-Ово је трећи догађај у оквиру пројекта који се зове „Млади без граница“. Немање граница је управо оно што је за нас у ЕУ важно, јер је то је и главни разлог зашто је основана ЕУ, која има 27 чланица и 450 милиона становника који уживају слободу кретања-рекао је Коениг.

Најважније границе према Коениговим ријечима су оне који су у мислима људи и њиховим срцима.

Шеф кабинета начелника општине Угљевик Милорад Јовичић у име домаћина поздравио је присутне уз најаву да ће локална заједница и у будућности подржавати све активности младих људи како би остали на овим просторима.
-Посебно је задовољство јер ће Михаило Петровић Алас, велики научник и један од најзаменитијих Срба, добити свој мурал на Средњошколском центру чије име носи ова школа-рекао је Јовичић.

На самом отварању наступао је Зумба фитнес „Плесни клуб 101“ предвођени Милом Михајловић а након тога су млади присуствовали интерактивној дискусији о ЕУ интеграцијама чији је модератор био Слободан Благовчанин из ОРЦ Тузла, а учествовали су Лејла Грачаница, правна савјетница и самостална истраживачица, Милица Окиљевић, млада европска амбасадрока и шеф Одјела за комуникације ЕУ у БиХ Фердинанд Коениг.

Поред израде мурала, млади ће имати прилику да учествују у радионицама а биће одржан квиз општег знања.