У Бијељини почело подношење захтјева за мјесечни борачки додатак :: Semberija INFO ::

 

У Бијељини почело подношење захтјева за мјесечни борачки додатак


Категорисани борци Војске Републике Српске из Бијељине, који до сада нису остваривали право на мјесечни борачки додатак, без обзира на године и категорију, могу да се јаве градском Одјељењу за борачко-инвалидску и цивилну заштиту ради подношења захтјева за остваривање тог права.

Захтјеви се налазе у Одјељењу, а за подношење пријаве потребно је понијети копију личне карте и текућег /банковног/ рачуна, објављено је на званичној страници града Бијељина.

Борци за додатне информације треба да се обрате Одјељењу борачко-инвалидске и цивилне заштите, у Карађорђевој улици број четири или на бројеве телефона 055/233-152 и 055/233-195.

Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске упутило је јуче свим локалним заједницама, општинама и градовима инструкцију за поступање у вези са прихватањем захтјева свих категорисаних бораца Војске Републике Српске за остваривање права на јединствени мјесечни борачки додатак.

Поводом извјештаја медија о припремама за исплату јединственог борачког додатка, из ресорног министарства је саопштено да се у инструкцији истиче да су надлежна одјељења у општинама и градовима обавезна да прихватају захтјеве свих бораца за остваривање права на јединствени мјесечни додатак.