НАЧЕЛНИК УГЉЕВИКА ПЕРИЋ САСТАО СЕ СА МИТРОПОЛИТОМ ХРИЗОСТОМОМ :: Semberija INFO ::

 

НАЧЕЛНИК УГЉЕВИКА ПЕРИЋ САСТАО СЕ СА МИТРОПОЛИТОМ ХРИЗОСТОМОМ


Начелник општине Угљевик Василије Перић посјетио је данас Митрополита дабробосанског Хризостома у сједишту митрополије у Сарајеву.
 
Перић је присуствовао освештавању обновљене Капеле видовданских хероја на српском православном гробљу Светих архангела Михаила и Гаврила које је служио Његово високопреосвештенсво митрополит дабробосански Хризостом.
 
Након освештавања Митрополит Хризостом је у обраћању вјерницима поручио  да је ово историјски догађај и подсјетио да је храм подигнут и освештан прије  осамдесет година.
 
-Данас је храм у служби Бога и данашњег рода-истакао је митрополит Хризостом.
 
Начелник Угљевика Василије Перић изразио је  задовољство јер је  присуствовао историјском догађају освештавања капеле Видовдансим јунацима  те  Светој архијерејској литургији коју је служио Митрополит дабробосански Хризостом
 
-Општина Угљевик је увијек у складу са својим могућностима помагала Српску православну цркву што и сада чинимо а чинићемо  и у будућности-истакао је Перић.
 

Он је заједно са Митрополитом Хризостомом посјетио Цркву Светог Арханђела Михаила и Гаврила у народу познату као Стару православну цркву у сарајевском насељу  Башчаршија и Саборну цркву у  Сарајеву посвећену Рођењу Пресвете Богородице.
 
Перић је Митрополиту Хризостому поклонио слику са Ликовне колоније „Угљевик 2019“ у знак захвалности јер је први  пут колонија организована под благословом тадашњег Епископа зворничко-тузланског Хизостома.
 
-Посебно ми је драго јер сам имао прилику у сједишту митрополије да разговарам о  свему ономе позитивном што је учињено у самој митрополији од доласка на чело Митрополита Хризостома-додао је Перић који је и  заммјеник предсједника Епархијског одбора Епархије зворничко-тузланске.