БОЉИ УСЛОВИ ЗА ПРИПРАВНИКЕ У БИЈЕЉИНСКОЈ БОЛНИЦИ :: Semberija INFO ::

 

БОЉИ УСЛОВИ ЗА ПРИПРАВНИКЕ У БИЈЕЉИНСКОЈ БОЛНИЦИ



Проф.др Златко Максимовић,  директор Болнице „Свети Врачеви“ данас је организовао пријем за приправнике здравствене струке, од којих су у највећем броју медицинске сестре - техничари. На пријему су потписани уговори  који предвиђају финансијску накнаду током трајања приправничког стажа, што до сада није била пракса.



„Ови  млади људи су будућност и наш потенцијал. Ми имамо обавезу да створимо боље услове за њихово образовање и рад у Републици Српској, а не ван њених граница. Бијељинска болница је нашла начин да обезбиједи плаћање приправничког стажа за приправнике медицинске струке, јер су они то заслужили. Као директор бијељинске болнице наставићу да пружам максималну подршку младим људима у њиховом професионалном развоју, јер то сматрам највећим чином патриотизма“, рекао је Максимовић.



Главна сестра бијељинске болнице Милица Дикић сматра да ће одлука руководства Болнице допринијети процесу останка младих у Републици Српској.
„Драго ми је да је направљен корак напријед за побољшање услова заостанак младих на нашим просторима“, рекла је  Дикићева и пожељела младим приправницима успјех у раду.

Данас је уговоре о плаћеном приправничком стажу потписало 20 приправника који ће прва професионална искуства стећи у бијељинској болници, гдје ће бити распоређени на различитим одјељењима и службама.

-- 
Служба за информисање
ЈЗУ Болница "Свети Врачеви" Бијељина