Бијељина биљежи значајан пораст броја долазака туриста :: Semberija INFO ::

 

Бијељина биљежи значајан пораст броја долазака туриста



У првих осам мјесеци ове године значајно је повећан број долазака и ноћења на подручју Бијељине. Ове године, закључно са августом, у Бијељину је дошао 31. 534 туриста што је у односу на исти период прошле године више за 7.575 туриста (2022. било је 23.959). И у броју ноћења постигнут је видан напредак. Број ноћења је 59. 920, што је за 16.443 више у односу на првих осам мјесеци прошле године. (2022. године забиљежено је 43.477 ноћења)

Интересантно да је све већи број страних туриста, скоро дупло више од  домаћих, а предњаче туристи из региона, Србија, Словенија и Хрватска те гости из Аустрије, Њемачке и Швајцарске. Повећан је и број смјештајних капацитета на подручју града, тренутно је број кревета премашио 1.000, но све је више потребе за новим смјештајним јединицама. 



Ово је статистика према плаћеној боравишној такси а још увијек постоји одређени број оних који раде илегално и не пријављују госте. Инспекције су до сада откриле знатан број њих, адекватно их санкционисала,  те је све већи број легализованог смјештаја у Бијељини. 

Овој статистици треба додати и велики број туриста који долазе у једнодневне посјете тако да Бијељина постаје регионални туристички центар.

Према најновијим подацима Бијељина се налази у "Топ 5" средина у Републици Српској гдје туристи радо долазе.


Туристичка организација Бијељина