Спортски реквизити за малишане :: Semberija INFO ::

 

Спортски реквизити за малишане


Предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић и директор Дјечијег вртића “Чика Јова Змај” Славиша Вујановић, у оквиру “Недјеље здравог живота”, посјетили су данас објекат “Невен” у Патковачи и том приликом Александар Ђурђевић уручио је дјеци спортске реквизите.

“Ово је један у низу активности којима Дјечији вртић “Чика Јова Змај” обиљежава “Недјељу здравог живота”, а данас су на реду спортске активности, са слоганом “У здравом тијелу здрав дух”. Прије нешто више од пола године отворили смо и овај објекат, капацитета око педесеторо дјеце, уз захвалност на донацији Жељке Цвијановић, која је у то вријеме обављала функцију преедсједника Реепублике Српске. Захваљујући тој донацији, овај објекат је адаптиран и стављен у функцију. Овај вртић сада добро ради и има све неопходне услове за нормално функционисање. У оквиру “Недјеље здравог живота” циљ је да и најмлађи схвате важност бављења физичком активношћу и спортом. Поклонили смо им неке спортске реквизите, као мали знак пажње и они ће их искористити за игру у овом вртићу”, истакао је Ђурђевић.

Говорећи о опредјељењу Скупштине града да предшколско васпитање буде доступно дјеци и да цијене смјештаја буду што прихватљивије, предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић изјавио је да су већ одобрене субвенције родитељима дјеце која бораве у приватним вртићима.



“Наставићемо са побољшањем услова у овој области. Недавно смо отворили нове капацитете за смјештај дјеце у објекту “Ђурђевак”. За нове капацитете неопходно је обезбиједити средства, инфраструктуру и дидактичку опрему. Спремни смо да помогнемо у том погледу, јер град са више од стотину хиљада становника има потребу за ширењем капацитета за смјештај дјеце предшколског узраста”, изјавио је Ђурђевић.

Славиша Вујановић, директор Дјечијег вртића “ Чика Јова Змај” каже да се у “Недјељи здравог живота” највише инсистира на развијању здравих навика код дјеце.

“Здрава исхрана, физичко кретање, бављење спортом, однос према личној хигијени, све су то претпоставке здравог живота. У свим објектима смо реализовали ове активности, како бисмо допринијели томе да нам се дјеца развијају у здраве личности. Захвалио бих предсједнику Скупштине града Александру Ђурђевићу на данашњој посјети. Објекат “Невен” функционише у пуном капацитету, а ми осим Патковаче имамо овакве објекте и у Дворовима и Новом насељу Јања. Постоје индиције да отворимо у наредним годинама још оваквих објеката у сеоским и приградским насељима. Циљ је да вртић буде доступан сваком дјетету и да предшколским васпитањем и образовањем буде обухваћено што више дјеце”, каже Вујановић, истичући да се на листи чекања у Дјечијем вртићу “Чика Јова Змај” још увијек налази 165 - ро дјеце. У Дјечијем вртићу “Чика Јова Змај” тренутно борави осамсто малишана.

Семберија Инфо