Продавница здраве хране "Шпајз“ угостила je дјецу из дјечијег вртића“ Чика Јова Змај“ :: Semberija INFO ::

 

Продавница здраве хране "Шпајз“ угостила je дјецу из дјечијег вртића“ Чика Јова Змај“


Продавница здраве хране "Шпајз“ подржала је кампању да здрава прехрана и здраве навике започињу од малих ногу. Свјетска здравстена организација упозорава да је све више проблема претјеране килаже код дјеце и младих. Главни узроци овог неповољног тренда су нездрава прехрана и мањак спортских активности.


 
Вријеме вртића и школе су доба када се дјеца интезивно развијају и важно је посветити пажњу њиховој исхрани. Већина вртића али и школа у свијету и у окружењу су повећала издвајања за здраву прехрану своје дјеце. Кроз причу са нашим најмлађим гостима смо направили закључак да је здрава и правилна прехрана врло важна за раст и развој дјеце, те има велике користи у одржавању и спречавању болести. У нашем „Шпајзу“ поред орашастог и кандираног воћа, можемо наћи кексиће без шећера, домаћи мед, интегрална тјестенина и брашна, чоко дражеји, имунитет теглице, пасте за зубе на биљној бази или шта год здраво пожелите наш „Шпајз“ има. Наше Лептириће смо почастили са нашим здравим Шпајз поклонима.


 
Надамо се да ће наши Лептирићи постати прави мали амбасадори правилне исхране и преносити навике и искуства из вртића у родитељски дому и ширу заједницу.