Дирљив испраћај професора Ђоке Симића: Живот посветио завичају :: Semberija INFO ::

 

Дирљив испраћај професора Ђоке Симића: Живот посветио завичају



Комеморација поводом смрти Ђоке Симића, бившег предсједника Скупштине општине Угљевик одржана је данас у угљевичком Центру за културу “Филип Вишњић”.

Протојереј-ставрофор Милан Топић изразио је саучешће Симићевој породици у име Црквене општине Угљевик и Архијерејског намјесништва угљевичко-јањског.



- Молићемо се Богу  да Господ прими душу његову у Царство небеско у наручје праведних гдје су  сви упокојени - рекао је Топић.

О политичком дјеловању Симића, заједничком раду, веома успјешној сарадњи и руковођењу општином Угљевик говорио је начелник Угљевика Василије Перић уз израз најдубљег саучешћа његовој породици.

Перић је за Симића рекао да да је ријеч о великом човјеку, стручњаку, функционеру, човјекољупцу, родољубу, професору, суграђанину, супругу, оцу и дједу.



-Ђоко ће остати као једно од највећих чеда које је мајка родила у Доњем Забрђу, који је свим срцем волио подмајевички крај и Републику Српску која му је била једна од највећих животних светиња - рекао је Перић.

Симић је имао осјећај за сваког човјека, истакао је Перић, те рекао да је спадао у оне људе који су се из дубине душе радовали успјесима.

- Живио је мирно и тихо са увијек својственим њему милим осмијехом које је гријало душу свакога кога сретне и у добру и у злу - рекао је Перић.

Испред Средњошколског центра “Михаило Петровић Алас” дугогодишња колегиница и директор Весна Лакић обратила се дирљивим ријечима о Симићу који  у овој школи радио пуних 22. године.

- Био је омиљени професор и диван колега, иза њега у нашој школи остаће трагови успјешног рада, бројне дипломе, златне медаље и признања - рекла је Лакићева.

Ђоко Симић је био професор физичке културе и васпитања, радио је у Средњошколском центру “Михаило Петровић Алас” након чега је обављао дужност предсједника Скупштине општине Угљевик,  потпредсједника Скупштине општине Угљевик, директора ЈП Спортско-рекреативни центар базени “Рудар” а био је и предсједник Надзорног одбора Рудника и термоелектране Угљевик.

Преминуо је јуче у 67 години живота, а биће сахрањен данас на гробљу у родном мјесту Доњем Забрђу.

Иза Симића остала је супруга,  син и кћерка.


За Семберија инфо - Младен Василић