ОКТОБАР ЈЕ ПРИЛИКА ЗА ЖЕНЕ ПРЕДУЗЕТНИКЕ :: Semberija INFO ::

 

ОКТОБАР ЈЕ ПРИЛИКА ЗА ЖЕНЕ ПРЕДУЗЕТНИКЕ


Foto: Semberija info
Посљедњег дана септембра ове године у Бијељини је одржан Сајам женског предузетништва. Организатори сајма су били Подручна привредна комора Бијељина, Подручна занатско предузетничка комора Бијељина, Градска управа Града Бијељина, Женска задруга и АД „Комуналац“ а на сајму је своје производе и услуге представило 25 предузетница са подручја Бијељине и околине.

Поред излагачког дијела, у склопу сајма је одржана панел дискусија на којој су учествовале Весна Петровић (Факултет пословне економије, Бијељина), Тања Милинковић (Удружење жена са инвалидитетом „Импулс“), Анкица Тодоровић (Одсјек за ЛЕР и европске интеграције, Град Бијељина), Тања Којић (агенција „К-Системи“) и Владана Руњевац („Мамасита“). Учеснице панела су, свака из свога угла, говориле о позитивним аспектима женског предузетништва али су и указале на тешкоће са којима се сусрећу жене које се одлуче да покрену приватни бизнис.



-Сајам женског предузетништа је био прилика да се предузетнице састану, размијене искуства и да се међусобно повежу. Свака жена која има сопствени бизнис зна тежину коју он носи, не само у погледу непознавања правила пословања и саме администрације него и у погледу обавеза које преузима, будући да је она и мајка, жена у кући и власница своје фирме. У циљу конкретне подршке женама које желе да се баве предузетништвом, ми, испред Агенције К-СИСТЕМИ смо покренули акцију ОКТОБАР – МЈЕСЕЦ ДОБРИХ ПОСЛОВА у којој нудимо бесплатну помоћ приликом регистрације предузетничке радње – с.п. и позивамо све наше суграђанке, које желе да заплове у воде бизниса, да нам се јаве и да заједно прођемо макар први корак – отварање фирме“, истакла је Тања Којић, директорица Агенције за административну подршку, пословно савјетовање и маркетинг К-СИСТЕМИ и учесница панел дискусије на Сајму женског предузетништва.

(Семберија инфо)