ОДРЖАНА ПОКАЗНА ВЈЕЖБА ПОВОДОМ СВЈЕТСКОГ ДАНА РЕАНИМАЦИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

ОДРЖАНА ПОКАЗНА ВЈЕЖБА ПОВОДОМ СВЈЕТСКОГ ДАНА РЕАНИМАЦИЈЕ


FOTO: SemberijaInfo
Поводом Свјетског дана реанимације, на Тргу Краља Петра И Карађорђевића, чланови Службе хитне медицинске помоћи  Дома здравља Бијељина,одржали су данас показне вјежбе реанимације,приликом које су показали припремљеност и оспособљеност својих тимова.

Са основама реанимационог протокола, поред грађана, данас су се могли упознати и ученици Медицинске школе, који су пажљиво слушали искуства и савјете својих будућих колега.



-Данас смо овдје да бисмо пролазницима, а и присутним ученицима средње Медицинске школе показали основну реанимацију коју би требао да зна сваки грађанин и коју може на затеченом мјесту, гдје се налази, да пружи као основну помоћ која је и најбитнија. Ако савладате најпростију масажу грудног коша, можете свакодневно да спасите некоме живот. Као припадници Службе хитне помоћи, реанимацију чешће радимо на терену него у просторијама Службе и сигурно смо свакодневно у ситуацији да на тај начин некоме спасимо живот и то најчешће као посљедицу срчаних проблема “, рекао је доктор Слободан Станишић, специјалиста ургентне медицине.

Ненад Сандић у Служби хитне медицинске помоћи, као техничар ради од  2017.године. Каже да, иако је веома тежак и стресан, свој посао не би мијењао ни за једну другу службу.



-Сваки дан имамо разних терена и много тога видимо. За сада се са свим тим стресовима носим релативно добро. За овај посао треба имати, како кажу, „желудац“. У ситуацији сам да барем једном дневно спасем један људски живот, што је  за мене огромна сатисфакција. То ми испуњава живот и волим овај посао” ,нагласио је Сандић.

(Семберија инфо)