ПОЧЕЛА АКЦИЈА ГО ПОКРЕТ ЗА БИЈЕЉИНУ И ГО СПС БИЈЕЉИНА: КУПУЈМО ИЗ СЕМБЕРИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

ПОЧЕЛА АКЦИЈА ГО ПОКРЕТ ЗА БИЈЕЉИНУ И ГО СПС БИЈЕЉИНА: КУПУЈМО ИЗ СЕМБЕРИЈЕ


FOTO: SemberijaInfo
Покрет за Бијељину  и Социјалистичка партија Српске, организовали су акцију “Купујмо из Семберије”. Како је нагласио предсједник Градско одбора Покрет за Бијељину Миленко Мировић, Семберија је богат пољопривредни крај, а Бијељина, као други по величини град, може да буде још просперитетнија.

-Наш град може бити још развијенији и богатији, а један од начина да то постигнемо је куповина домаћих производа, односно, производа који су произведени и купљени у Семберији”, истакао је Митровић и додао да су поред промотивног материјала о значају куповине домаћих производа, обезбиједили артикле који су произведени у Семберији.



-Производе које смо за почетак акције обезбиједили од наших произвођача, упаковали смо и поклонили нашим грађанима. За данашњу активност смо припремили прехрамбене производе, а у наредном период планирамо представити и друге производе, који се производе у Семберији. Ово није политички маркетинг, него мотивација да задржимо новац из Семберије у Семберији”, рекао је Митровић и нагласио да “куповином домаћих производа јача привреда и пољоривреда, што доноси више радних мјеста и веће плате, а са јаком Семберијом биће јака и Република Српска”. Активност је организована на улазу у Градску зелену пијацу, мјесто гдје се продају домаћи производи, а купују их наши суграђани. Предсједник Градског одбора Социјалистилистичке партије Српске Срђан Мијатовић истакао је да као социјално и национално одговорна партија, подржавају овакве и сличне активности.

-Наша два основна политичка стуба су јачање и одржавање институција Републике Српске и побољшање социјалног и економског статуса свих грађана. У претходном раду смо изнијели низ приједлога и мјера како побољшати социјални  и економски статус грађана Српске, између осталог, да цијене основних животних намирница буду стопиране, по угледу на Републику Србију. Циљ нам је задржати наше грађане у Српској, да нам млади не одлазе и морамо проналазити начине да их задржимо. Кад је у питању домаћа производња, имамо огроман увоз, а у Српској имамо изузетно богатство када су у питању прехрамбени производи. Све можемо да производимо у нашој Републици, али то слабо користимо. Рјешења су у царинским измјенама, које се требају рјешавати на вишим нивоима власти, а оно што сви знамо је да су домаћи производи здравији и квалитетнији од оних које увозимо. Морам истаћи и да наши произвођачи раде са 30 до 70 посто капацитета, тако да је неопходно да се овај проблем рјешава”, рекао је Мијатовић. Он је подсјетио да СПС са Покретом за Бијељину има потписан коалициони споразум о заједничком наступу за предстојеће локалне изборе. О данашњој активности говорио је и члан ГО Покрет за Бијељину  Жељко Дрљача, иначе пензионисано војно лице.

-Уз подршку акцији, подсјетићу на ријечи глумца Ненада Јездића који каже да “треба да објавимо рат лошој демографији, да објавимо рат лошој слици о селу, да треба да се вратимо на село, да подржавамо наше пољоривреднике и наше производе, како би у наредном периоду подстакли даљу производњу и довели до просперитета, како Семберије, тако и цијеле Републике Српске”.

(Семберија инфо)