КРВ ДАЈУ ОД СРЦА: Добровољни даваоци у част крсне славе општине Угљевик :: Semberija INFO ::

 

КРВ ДАЈУ ОД СРЦА: Добровољни даваоци у част крсне славе општине Угљевик


У Угљевику се данас одржава традиционална акција добровољног давања крви у оквиру славских свечаности општине Угљевик-Свете Петке Параскеве.

Организатор акције је Друштво добровољних давалаца крви (ДДДК) “Рудар” уз подршку општине Угљевик.

Предсједник овог хуманитарног удружења Зоран Миловић захвалио је на одзиву добровољним даваоцима крви и рекао да се данас очекује 200 доза ове драгоцјене течности.

-Наше удружење постоји још од 1984 године имамо 4 актива и 1.200 чланова, хуманих људи који се редовно одазивају хуманитарним акцијама-рекао је Миловић и позвао све људе добре воље да се придруже овом удружењу.

Он је додао да су данас у Угљевику присутни представници добровољних давалаца крви из Републике Српске, Србије и Црне Горе.

Добровољне даваоце крви посјетио је начелник општине Угљевик Василије Перић заједно са предсједником Скупштине општине Угљевик Зораном Лазићем.



Перић је напоменуо да славске свечаности општине Угљевик увијек почињу са хуманитарним активностима.

-Захвалан сам ДДДК "Рудар" на свему што чине за нашу општину, регију и Републику Српску, а за свој рад у претходном периоду одликовани су највећим признањем Повељом општине Угљевик-рекао је Перић.

Предсједник Скупштине општине Угљевик Зоран Лазић истакао је да су сви из подмајевичког краја поносни на хуманитарни рад ДДДК "Рудар".

Лазић који је члан овог удружења најавио је даљу подршку локалне управе свим хуманитарним активностима у Подмајевици.

Специјалиста трансфузиолог Драгана Јурошевић рекла је да је за данашњу акцију најављено 200 давалаца крви.

-Пацијент не треба да чека крв већ крв треба да чека пацијента-рекла је Јурошевићева о значају оваквих добровољних акција.

Она је захвалила ДДДК "Рудар" на како је истакла одличној сарадњи.