Славенко Ристић уручио поклон припаднику Горске службе Мирославу Вујановићу :: Semberija INFO ::

 

Славенко Ристић уручио поклон припаднику Горске службе Мирославу Вујановићу


Већински власник Техничког ремонта Братунац /ТРБ/ Славенко Ристић уручио је пиштољ „RS9 Вампир“ припаднику Горске службе спасавања – станица Бијељина Мирославу Вујановићу поводом његовог несебичног залагања и помоћи коју је пружио становницима Турске након разорног земљотреса у којем је страдало више од 50.000 људи.
 
Вујановић је истакао да је сваки члан Горске службе спасавања увијек спреман да помогне људима у његовој локалној заједници и на сваком мјесту у свијету гдје је то потребно, али да му је драго што је један привредник, уз све своје обавезе и послове, примијетио рад и преданост својих суграђана.
 
- Ја сам цијели живот војник, а војнику је највећа част када му поклониш пиштољ или сабљу. Поклон је много вриједан и остаће мојој дјеци и генерацијама након мене, да га чувају. Постоји нешто што ме увијек вуче напријед, када се други нађу у невољи, само назовем супругу и кажем да спакује торбе. Нико не може да ме заустави. Да се, не дај Боже, поново догоди неки земљотрес, кренуо бих без размишљања – рекао је Вујановић.
 
Он је нагласио да господина Славенка Ристића види као великог патриоту и човјека који је увијек доступан за било кога у Бијељини и ван граница Републике Српске.
 
- Мало је чудно да се такви људи, привредници, понашају онако као што се понаша Ристић. Зато га и поштујем. Много је оних који имају већа финансијска средства од Славенка, а нису дали ни двије марке за неку акцију. Ристић се појавио у Горској служби и питао – „Треба ли вам нешто?“ и одмах је било јасно о каквом је човјеку ријеч. Његова помоћ траје и данас – додао је Вујановић.
 
Пиштољ „RS9 Вампир“ један је од производа ТРБ-а по којем је ова фирма позната у свијету, уз оклопно мултифинкционално теренско возило „Деспот“ и лако тактичко возило „Вихор“.