Међународни Џудо турнир у част крсне славе Угљевика: Окупили 347 такмичара :: Semberija INFO ::

 

Међународни Џудо турнир у част крсне славе Угљевика: Окупили 347 такмичара



У Угљевику се данас одржава 16. Међународни џудо турнир који је окупио 347 такмичара узраста од седам до 14. година из 30 клубова Србије, Мађарске, Републике Српске и Федерације БиХ.

Турнир организује Џудо клуб “Рудар” у част славских свечаности општине Угљевик-Свете Петке Параскеве.

Начелник Угљевика Василије Перић отварајући турнир пожелио је свим учесницима добродошлицу у ову подмајевичку општину и срећу на такмичењу.



-Угљевик је данас посебно лијеп јер је се окупио велики број такмичара младих људи. Важно је да афирмишемо спорт, да наша дјеца од малих ногу се уче здравом начину живота-рекао је Перић и захвалио организатору турнира Зорану Шарчевићу за све што чини за општину Угљевик.



Присутнима се обратио и предсједник Џудо савеза БиХ Огњен Павловић који је рекао да је у Угљевику, у првој години организације туррнира и сам учествовао као такмичар.

-Турнир у  Угљевику има међународни карактер и дугу традицију. Џудо клуб “Рудар” је од почетка у савезу Републике Српске и БиХ. Овакви турнири дају масовност која касније резултира да неко од малишана оде на велика такмичења и освоји велике награде-рекао је Павловић.



Он је додао да је у разговору са начелником Перићем договорио да већ наредне године Угљевик буде домаћин Џудо првенства БиХ.

У име организатора турнира Зоран Шарчевић рекао је да је овогодишњи број такмиачара рекордан.

-Из године у годину је све већи број дјеце на радост свих нас Угљевичана а посебно јер се организује у част Свете Петке Параскеве која је заштитница и крсна слава неше општине-навео је Шарчевић.


За Семберија инфо - Младен Василић