Припреме за Седми сајам меса и рибе у Дворовима - Зупур: Даћемо све од себе да сајам успије :: Semberija INFO ::

 

Припреме за Седми сајам меса и рибе у Дворовима - Зупур: Даћемо све од себе да сајам успије



Предузеће  за производњу и продају месних производа, угоститељство и организовање догађаја ,,Глобус ТИМ” организоваће седамнаестог и осамнаестог новембра  Седми семберски сајам меса и рибе  који ће окупити произвођаче и прерађиваче меса и месних прерађевина, произвођаче опреме за месну индустрију, али и произвођаче добрих вина и народних рукотворина из Семберије и региона.

Ова сајамска смотра постаје већ традиционална, каже Миленко Зупур, власник предузећа ,,Глобус”, истичући да очекује добру посјету сајму, гдје ће посјетиоци бити у прилици да дегустирају врхунске месне делиције, припремане по старим испробаним рецептима, а биће у прилици и да купе месо и месне прерађевине домаћих произвођача.



-Ово је прилика да се на сајму представи оно најбоље из ове регије, а очекујемо и производе дистрибутера из Србије и других сусједних држава. Заинтересованост за наш сајам из године у годину се повећава, поготово у години када је произвођаче меса задесила и афричка свињска куга. Због немогућности да набаве месо за зимницу по семберским селима, многи се већ сада јављају предузећу ,,Глобус” и предузећу ,,ЗП комерц” и интересују се за куповину месних прерађевина, јер ми поштујемо законске прописе о здравственој исправности меса и гарантујемо добар квалитет”, каже Миленко Зупур.

Што се тиче финансијске подршке за организовање ове сајамске манифестације, Зупур каже да је Министарство спољне трговине и економских односа, на челу са Сташом Кошарцем, обећало подршку организовању овог сајма, а подршку су обећали и Подручна привредна комора Бијељина, на челу са Стевом Савићем, предсједником Коморе и Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине града.

-Ми у предузећу ,,Глобус” даћемо све од себе да што боље организујемо овогодишњи Седми семберски сајам меса и рибе. Наш циљ је да ова сајамска манифестација буде на највишем могућем нивоу, те да, на неки начин, будемо  достојан репрезент свега онога што је најбоље у овој привредној дјелатности, дакле, свега онога што може допринијети још већој афирмацији семберске привреде у наредном периоду”, каже за ,,Семберија инфо’’ Миленко Зупур.                     

Семберске новине - Семберија инфо - Љ.Љубојевић