ЛОПАРЕ: НАЧЕЛНИК САВИЋ ОРГАНИЗОВАО ПРИЈЕМ ЗА ПРИВРЕДНИКЕ ИЗ ЊЕМАЧКЕ :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: НАЧЕЛНИК САВИЋ ОРГАНИЗОВАО ПРИЈЕМ ЗА ПРИВРЕДНИКЕ ИЗ ЊЕМАЧКЕ



Начелник општине Лопаре Радо Савић је, заједно са делегатом из реда српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Желимиром Нешковићем, организовао пријем за Њемачког привредника Штефана Фриша и хуманисту и привредника Мирослава Којадиновића, који живи и ради у Њемачкој, а поријеклом је из Републике Српске.
„Општину Лопаре сам посјетио заједно са доктором Којадиновићем са којим сарађујем дужи временски период. Циљ ми је био да се информишем не само у овој општини, него и цијелој Републици Српској, о законима везаним за обновљиве изворе енергије и на који начин се они проводе, те како ја могу ту са својим пројектима да помогнем“, рекао је Штефан Фриш, који је члан Управног одбора компаније "Енџи" која има 350.000 запослених радника широм свијeта.
Он је рекао да његова компанија запошљава много радника са подручја Балкана, из Србије, Републике Српске и Хрватске.
Начелник општине Лопаре Радо Савић је изразио задовољство што је упознао Штефана Фриша, те је одао признање и захвалност старом пријатељу Мирославу Којадиновићу што је уприличио да једна таква еминентна личност као што је Штефан Фриш, поред посјета Сарајеву и Бањалуци дође и у Лопаре.
„Водили смо разговоре о обновљивим изворима енергије, а било је ријечи и о једном послу који би се требао реализовати у Лопарама. Конкретно то је израда пројекта и замјена начина гријања у Центру за културу како би се са угља прешло на обновљиве изворе енергије“, навео је Савић.