Борачка организација: Поводом иступања народног посланика Радислава Дончића на јавном скупу у Бања Луци :: Semberija INFO ::

 

Борачка организација: Поводом иступања народног посланика Радислава Дончића на јавном скупу у Бања Луци



У Бања Луци на јавном скупу одржаном дана 20.10.2023. године,организатор поменутог скупа народни посланик Радислав Дончић изнио је паушалне и неутемељене, па зашто не рећи и злонамјерне квалификације о раду Борачке организације Републике Српске, позивајући чак и на њено укидање.

Нажалост, није први пут да одређене политичке опције и појединци зарад својих политичких и личних интереса, настоје иструментализовати борачку популацију, што свакако не доприноси бољем статусном и материјалном положају борачких категорија и директно доприноси изазивању подјела међу борцима и разбијање јединства борачке организације, а тиме и слабљењем њене снаге у борби за постављање независног положаја ове популације.

Предсједника борачке организације бирају и бираће органи борачке организације, како је предвиђено нормативним алатима организације, а не улица.

Радан Остојић је на челу борачке организације нешто више од године и за то вријеме је успио консолидовати пољуљане односе у организацији, и направити одређене помаке у поправљању материјалног положаја борачке популације, кроз повећање буџетских издавања у дупло већем износу од оног који је издвајан у протеклом периоду.

Координациони одбор борачких организација регије Бијељина, пружа пуну подршку Предсједнику БОРС-а, господину Радану Остојићу. Борачка организација Републике Српске је светиња која преставља тековину одбрамбено-отаџбинског рата и један од статусних симбола Републике Српске и трајаће колико траје Република а Република ће трајати вјечно!

ЗА КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ!


​КООРДИНАТОР
Миодраг Стевановић