УГ “ГЛАС МЛАДИХ ЕВРОПСКЕ БИЈЕЉИНЕ”: ПОЧЕЛА ПЕТОДНЕВНА ПРИРЕДБА “РАЗИГРАНА ЈЕСЕН” :: Semberija INFO ::

 

УГ “ГЛАС МЛАДИХ ЕВРОПСКЕ БИЈЕЉИНЕ”: ПОЧЕЛА ПЕТОДНЕВНА ПРИРЕДБА “РАЗИГРАНА ЈЕСЕН”



Семберија инфо - Текст и фото: О. Стјепановић

Петодневна приредба „Разиграна јесен“, у организацији Удружења грађана “Глас младих европске Бијељине”, почела је наступом полазника из три вртића, Лопаре, Бамбино и Плава лагуна. Циљ ове приредбе је приближавање дјеце предшколског узраста, културним дешавањима у граду Бијељина и да се кроз хуманитарни рад промовишу праве вриједности једног друштва.  



- Кроз приредбу и ликовну изложбу, коју ће дјеца предшколских установа припремити и поклонити грађанима Бијељине дјеца ће се социјализовати, ослободити за наступ пред публиком, дружити, а уједно ће се прикупити и хуманитарна средства која ће активисти Удружења у сарадњи за Центром за социјални рад, поклонити угроженим породицама на територији града Бијељина који имају малу дјецу”, рекао је Срђан Абаџић, предсједник Удружења “Глас младих европске Бијељине”.



Он је подсјетио да је реализација пројекта почела 2013. године, али да је направљена пауза од двије године, у вријеме вируса корона, али и због одређених техничких разлога.

- Овогодишња, осма по реду приредба, под називом “Љубав је…”, окупиће 16 предшколских установа, а очекујемо наступ око 700 малишана. Поред бијељинских вртића, неступају два вртића из општине Угљевик и један из општине Лопаре. Улаз на приредбу се „наплаћује“ у виду добровољног прилога, слаткиша или играчке.



Поред приредбе, у холу испред велике сале Центра за културу, организована је и хуманитарна ликовна изложба радова дјеце која учествују на приредби. Цијена радова је иста као и цијена улазнице на приредбу, а од свих прикупљених средстава биће купљени хуманитарни пакети са основним животним намирницама, који ће бити подијељени вишечланим породицама са малом дјецом”, рекао је Абаџић.

Покровитељ приредбе “Разиграна јесен” је Град Бијељина.