Награђене најљепше фотографије Угљевика: Теодора Видаковић побједник конкурса :: Semberija INFO ::

 

Награђене најљепше фотографије Угљевика: Теодора Видаковић побједник конкурса


У општини Угљевик данас је награђено пет најљепших фотографија у оквиру конкурса Туристичке организације Угљевика у част славских свечаности Свете Петке Парскеве.

Теодори Видаковић из Угљевика која је побиједила у конкуренцији 31 такмичара, начелник Угљевика Василије Перић уручио је прву награду од 300 КМ.

-Фотографијом се бавим дужи временски период, и то је кренуло као хоби, а онда већ прешло у посао-рекла је Видаковићева.

Она је додала да у свакој фотографији види причу и посебност.

-Побједничка фотографија је настала случајно на шеталишту према Термоелектрани “Угљевик”-навела је Видаковићева.

Перић је изразио задовољство љепотом угљевичког краја кроз фотографију.

-Наша жеља је да на овај начин промовишемо наш Угљевик. Све ове фотографије имају посебну умјетничку вриједност-рекао је Перић и најавио даљу подршку оваквим и сличним акцијама у циљу афирмације подмајевичког краја.

Директор Туристичке организације Угљевика Драган Ђокић рекао је да је укупно у конкурсу за најљепшу фотографију учествовао 31 такмичар које је оцијењивала стручна комисија.

-Било је јако тешко одабрати најљепшу фотографију обзиром да су све фотографије лијепе и заслужују награде-рекао је Ђокић.

По узору на овај конкурс према Ђокићевим ријечима, Туристичка организација Републике Српске заједно са министарством туризма и трговине Српске расписали су свој конкурс који траје до 3 децембра за најљепшу фотографију Републике Српске.

Ђокић је позвао Угљевичане старије од 15 година да учествују на овом конкурсу и шаљу фотографије из подмајевичког краја.

Након пријема награђени, чланови комисије заједно са Перићем, замјеником начелника Вањом Зекић, предсједником Скупштине општине Угљевик Зораном Лазићем и начелницом општинског Одјељења за финансије Ружом Јовић погледали сву све фотографије које су биле достављена на конкурс.