НАСТАВЉЕНИ РАДОВИ НА БУСИЈИ :: Semberija INFO ::

 

НАСТАВЉЕНИ РАДОВИ НА БУСИЈИ


Будући туристички комплекс Бусија на Мајевици, чија је изградња у току, добија обрисе мјеста које ће бити веома атрактивно за посјетиоце, данас су обишли инвеститор Светозар Остојић и начелник општине Лопаре Радо Савић.

Светозар Остојић, власник фирме /Green hills/ која је инвеститор изградње поменутог комплекса каже да је у радове ове године уложено око 170 000 КМ.

“Радили смо на путу који води од магистралног пута Бијељина – Тузла до комплекса Бусија”, рекао је Остојић.
Он је навео да су на наведеној дионици санирани сви одрони, преусмјерене подземне воде, уређени канали и одводи и посут туцаник на мјестима гдје је то било потребно, те да су у самом комплексу санирана два клизишта у дијелу гдје је језеро и ски стаза.

“Језеро се полако пуни водом, а ски стаза је затравила и требаће јој још годину дана да буде компактна, а наредне године ћемо правити инфраструктуру у самом комплексу воду, струју, путеве по обухвату зонинг плана, неколико викендица и урадити темеље главног ресторана”, саопштио је Остојић.

Радо Савић, начелник општине Лопаре је изразио задовољство наставком радова од стране инвеститора Остојића, упркос великим потешкоћама изазваним пожаром који је инвеститор имао ове године на фирми у Бијељини, што је успорило радове на Бусији.

Он је изразио наду да ће се капацитети Бусије и бенефити које ће комплекс донијети ускоро осјетити, те у вези с тим пружио пуну подршку, у име локалне заједнице, овом пројекту.